Hilseleekö talosi ulkomaali?

Onko talosi ulkomaalaus alkanut hilseillä? Se on merkki siitä, että nyt on oikea aika ryhtyä toimenpiteisiin. Maalipinta on talosi ensimmäinen suoja ulkoisia olosuhteita vastaan, joten sen on parempi olla kunnossa. Hilseillyt pinta päästää läpi kosteutta, likaa ja mikrobeja, jolloin ulkoverhoilun kunto vaarantuu. On paljon näppärämpää uusia maalipinta kuin lähteä uusimaan verhoilua. Jos maalipinta on jo vaurioitunut, sääolosuhteet kuten auringon UV- säteily ja kosteus vain antavat vauhtia sen etenemiselle.

Nyt keväällä pihatöitä tehdessä on hyvä aika katsoa läpi myös talon kunto. Mitä viestejä talon ulkomaalaus antaa itsestään? Näkyykö siinä pientä elämistä vai isompaa kulumista? Vaikka maalissa näkyisi vain pieniä halkeamia, ei välttämättä kannata enää aikailla ja odottaa, että ongelma yltyy hilseilyksi asti. Talon saa maalata jo aiemminkin, jos haluaa pitää sen verhoilun ensiluokkaisessa kunnossa!

Rakennetta uhkaavien näkökulmien lisäksi rapistunut maali antaa välittömästi myös huolehtimattoman kuvan ja laskee talon yleisilmettä. Talon ulkomaalaus on usein tärkein osa visuaalista kokonaisuutta.

Oletko myymässä taloa? Silloin maalaus kannattaa ehdottomasti suorittaa, sillä se vaikuttaa paljon mielikuvaan rakennuksesta. Rapistunut pinta jatkaa helposti ajatusta, että talossa on muitakin huolehtimattomia osia. Ei kannata ottaa riskiä ensivaikutelmassa – sen voit tehdä vain kerran!

Ulkomaalauksen uusinta

Me Maalausteholla tarkastamme ensimmäiseksi missä kunnossa ulkoverhoilu on ja mitä toimenpiteitä talon ulkomaalaus vaatii. Jos vaurioita on jo ehtinyt syntyä, emme lähde maalaamaan päälle, vaan silloin täytyy uusia verhoilu tarpeellisilta osin.
Seuraavaksi pinnat pestään ja harjataan. Vanhat maalit poistetaan kaapimalla ja puupaljaat pinnat pohjamaalataan.

Oikean maalin valinta on tärkeää. Sen valitsemme pohjamateriaalin ja aiemman maalin laadun perusteella. Väärällä maalivalinnalla tilataan vain ongelmia lähitulevaisuuteen ja urakka täytyy suorittaa pian uudelleen! Meidän valttinamme on pitkä kokemus erilaisista maaleista. Osaamme siis valita juuri oikean maalin oikeaan kohteeseen.

Milloin maalata talo?

Suomessa mahdollisuuksia talon maalaamiseen on keväältä syksylle saakka. Vaikka täydellisimmät olosuhteet ovatkin alkukesästä, ammattilaiselta löytyy osaaminen hyödyntää olosuhteita paljon pidemmällekin ajalle. Ammattilainen osaa myös toimia haastavilla keleillä ja jaksottaa työtä niin, että projekti etenee aina, vaikka sää ei olisikaan täydellinen. Voit siis luottaa talosi käsiimme rauhallisin mielin koko sesongin ajan. Meidän työllämme on aina myös takuu!

Nyt keväällä elämme vilkasta tarjouskyselyjen aikaa ja pian olemme jo täydessä tohinassa maalaamassa ympäri Suomea! Tarjoamme palvelujamme yksityishenkilöille ja taloyhtiöille mm. Oulussa, Porissa, Seinäjoella, Kajaanissa ja Jyväskylässä.

Scroll to Top