Kuivajääpuhalluksella poistetaan vanha maali nopeasti

Kuivajääpuhallus on kasvattanut suosiotaan viime vuosina, joten myös me Maalausteholla olemme laajentaneet palvelutarjontaamme ja tarjoamme nykyisin myös kuivajääpuhallusta asiakkaillemme.

Kuivajääpuhallus on puhdistusmenetelmä, jossa käytetään hiilidioksidista valmistettua kuivajäätä puhdistettavan pinnan tai esineen puhdistamiseen. Kuivajäätä käytetään puhdistusaineena, sillä se on kiinteää hiilidioksidia, joka höyrystyy ilmassa käytön aikana.

Miten kuivajääpuhallus toimii?

Kuivajääpuhalluksessa tapahtuvassa reaktiossa on kolme vaihetta. Ensin ammutun kuivajääpelletin nopeus voi ylittää äänen nopeuden, jolloin puhutaan kineettisestä energiasta ja sen jälkeen tulee toinen vaihe, lämpöshokki. Siinä saastunut kerros muuttuu hauraaksi nopean jäähdytyksen jälkeen ja vapautuu vähitellen puhdistetulta pinnalta. Lopuksi viimeisessä vaiheessa eli sublimoitumisessa kosketettuaan saastuneen pinnan pelletit muuttavat tilaa ja niiden räjähdys poistaa saastumisen täydellisesti.

Menetelmä on ympäristöystävällinen ja turvallinen, sillä kuivajää ei jätä jälkeensä minkäänlaisia jäämiä ja se haihtuu kokonaan ilmassa. Se on monipuolisuudeltaan verraton menetelmä ja samalla voidaan myös pitää huoli ympäristöstä – joten ei ihme, että sen suosio vain kasvaa!

Heti valmiina uudelle maalille

Kuivajääpuhallusta käytetään monissa teollisuudenaloissa, joissa tarvitaan tehokasta ja turvallista puhdistusta herkille pinnoille ja osille. Sitä voidaan käyttää poistamaan muun muassa öljyä, rasvaa, maalia, likaa ja muita epäpuhtauksia erilaisilta pinnoilta.

Esimerkiksi vanhan maalin poistoon se on erinomainen menetelmä. Se soveltuu erityisesti kohteisiin, joissa muita puhdistusmenetelmiä, kuten hiekkapuhallusta tai kemiallisia menetelmiä ei voida käyttää. Se on myös nopeampi ja tehokkaampi, kuin perinteiset menetelmät. Puhdistettu pinta on heti valmis maalattavaksi.

Kuivajääpuhallus poistaa maalin pintakerroksen mekaanisesti, jolloin maali irtoaa pinnoilta ilman kemiallisia reaktioita tai vaurioita puhdistettavalle pinnalle. Se ei jätä myöskään jälkeensä kemiallisia jäämiä, joita hiekkapuhallus tai kemialliset menetelmät voivat jättää.

Kuivajääpuhallus voi olla liian aggressiivinen menetelmä joillekin pinnoille, kuten ohuelle tai herkälle metallille tai muoville. Ennen poistamista on siis hyvä tehdä tarkistus, että menetelmä varmasti soveltuu käytettävälle pinnalle. Yleisesti taloissa kuivajääpuhallus soveltuu käyttöön hyvin.

Kuivajääpuhalluksen hinta

Kuivajääpuhalluksen hinta vaihtelee useista tekijöistä riippuen, kuten puhdistettavan kohteen koko ja kunto, käytettävän laitteen teho ja kapasiteetti, puhdistustyön kesto ja -vaativuus sekä kohteen sijainti. Yksinkertaisen yksikerroksisen talon kuivajääpuhallus maksaa muutamia tuhansia euroja.

Jos harkitset kuivajääpuhalluksen käyttöä sinun kannatttaa etsiä aina luotettava palveluntarjoaja, jolla on tietoa ja kokemusta menetelmän käytöstä. Laadukas ja ammattitaitoinen palvelu varmistaa paremman lopputuloksen ja välttää mahdollisia ongelmia tai vaurioita puhdistettavalle pinnalle.

Me Maalausteholla hoidamme myös kuivajääpuhalluksen turvallisesti ja varmalla otteella! Lisätietoa kuivajääpuhalluksesta löydät kumppaniltamme www.dryice.fi

Scroll to Top