Tilaa ulkomaalaus ammattilaiselta

Omakotitalon ulkomaalaus on projekti, joka voi pahimmillaan syödä aikaa ja hermoja. Myös lopputulos voi jännittää – onhan kuivunut maali varmasti halutun sävyinen ja aikaa kestävä?

Ulkomaalaukset ottavat tekijöiltään väistämättä päiviä – ellei jopa viikkoja –, ja esimerkiksi lyhyellä kesälomalla se voi tuntua raskaalta projektilta. 

Virheiden ennakoinnilla voidaan myös säästää selvää rahaa. Maalien valmistajat eivät varoita epäonnistumisesta kiusallaan, vaan mikäli joku vaihe menee pieleen, on lopputulos harvoin toivotunlainen.

Milloin maalata talo?

Nyrkkisääntö on, että talon maalaus täytyy uusia noin kymmenen vuoden välein. Mahdolliset vauriot nopeuttavat tietysti projektin aloittamista. Heikentynyt pinta päästää puuhun likaa ja kosteutta, ja lisäksi se antaa rakennuksesta huolimattoman vaikutelman. Kosteus ja lika ovat hyviä kasvualustoja homeelle, ja puurakenne voi kärsiä lahovaurioista. Sen jälkeen ei riitä enää pelkkä maalaus, vaan myös verhoilu täytyy uusia.

Ajankohta täytyy valita puun kuivuuden ja sään mukaan. Puu on kuivinta vapun ja juhannuksen välillä. Mikään ei kuitenkaan estä maalaamista myös myöhemmin kesällä tai alkusyksystä, kunhan olosuhteet ovat kohdallaan. Ammattilainen osaa auttaa valitsemaan myös sopivan ajankohdan.

Miksi valita ammattimaalari?

Onnistunut ulkomaalaus vaatii pohjalle analyysin kodin pintojen historiasta. Oikean maalin valinta huoltomaalaukseen on tärkeää. Tämän jälkeen tehdään huolelliset pohjatyöt, sillä puun täytyy imeä maalia kunnolla. Pinnalta poistetaan pesulla levä ja lika, se teräsharjataan ja irtomaali kaavitaan. Puupaljaalle pinnalle, josta maali on lähtenyt kokonaan puhdistusvaiheessa, laitetaan pohjamaali tai puunsuoja-aine. Myös värin vaihdossa pohjamaali voi olla tarpeen.

Väärällä säällä pintaan voi jäädä kuivumisjälkiä pensseleistä ja teloista.

Ammattilaisella on käytössään myös oikeat työkalut, mikä nopeuttaa projektia ja takaa onnistumisen. Tärkeitä ovat myös asianmukaiset ja turvalliset teline- ja nostoratkaisut, kun maalataan korkeampia kohteita.

Hyvä hinnoittelu ei sisällä piilokuluja

Maalaustehon tarjoukset tehdään aina tarkasti, jolloin asiakas voi olla varma laskun loppusummasta. Itse tehtynä urakan lopullinen hinta on harvemmin juuri se, mitä aluksi tuli laskettua. Rautakaupan laskut kun tuppaavat yllättämään joka kerta.

Maalausteho lupaa myös toimialan parhaan palvelukokemuksen, joten ammattilaisen tekemänä ulkomaalaus on sinulle vaivaton kokemus. Lähinnä joudut huolehtimaan vain siitä, että käytät jäljelle jäävän vapaa-aikasi mahdollisimman nautinnollisesti.

Maalaustöiden osalta kannattaa muistaa myös kotitalousvähennyksen hyödyntäminen!

Scroll to Top