Betoni-, kivi- ja tiilitalon maalaus

Kivitalojen maalaustyöt eroavat jonkin verran puutalojen maalaustöistä. Kivitaloissa voi olla maalattua tai maalaamatonta betonia, rapattua tai ylitasoitettua pinta-ainesta tai tiiltä.

Yleisesti ottaen tiilitalojen maalausta ei suositella suoraan tiilen päälle, vaan mikäli tiilitalon väriä halutaan vaihtaa, suositellaan, että tiilipinta ylitasoitetaan tai rapataan kauttaaltaan ennen päälle maalausta. 

Rapattu julkisivu löytyy tyypillisesti kivi-, harkko- tai tiilitalosta. Hyvin tehty rappaus kestää kymmeniä vuosia, mutta kun julkisivu alkaa osoittaa selviä kulumisen merkkejä, on aika harkita kunnostusta. Rapatun julkisivun ei kannata antaa rapistua liikaa, koska se altistaa talon rakenteet kosteusvaurioille ja voi pahimmassa tapauksessa aiheuttaa rappauksen irtoamisen.

Yleensä rappauksessa on siellä täällä halkeamia tai rappaus on paikoin vaurioitunut ja irronnut. Mikäli katsomme paikkarappauksen ja huoltomaalauksen olevan pitkäkestoinen ratkaisu, tarjoamme asiakkaalle sitä.

Paikkarappauksessa vaurioitunut rappaus poistetaan aina ehjään pintaan saakka. Käytettävän laastin on vastattava alkuperäistä materiaalia, jotta varmistutaan työn onnistumisesta. Suuremmat paikkaukset on hyvä tehdä jo alkukeväällä, jotta ne ehtivät kuivua riittävän pitkään ennen maalausta. Mikäli rappaus on vaurioitunut liiaksi, suosittelemme uudelleen rappausta ja yhteistyökumppaniamme.

Huoltomaalaus antaa talolle hyvän suojan ja arvokkaan ulkonäön jopa vuosikymmeneksi. Huoltomaalauksella on myös luonnollisesti eroosiota hidastava vaikutus. Maali hylkii vettä ja likaa sekä tuo talolle tyylikkään ilmeen!

Betonipintoja voidaan maalata läpikuultavilla tai peittävillä betonin maalaukseen soveltuvilla maaleilla. Maalit ja pinnoitteet eivät reagoi betonin ainesosien kanssa ja muodostavat pintaan kalvon. Lasuurimaalatut pinnat ovat läpikuultavia, ja betonin pinta kuultaa pinnoitteen läpi.

Betoniseiniä maalatessa on melko turvallista valita niille tarkoitettu silikaattimaali. Se saa seinät näyttämään kauniille, on helppoa levittää myös betonille ja kestää pitkään ulkona. Maalia myydään monissa eri väreissä, eli voit tyylitellä talosi juuri omiin mieltymyksiisi sopien. 

Silikaattimaalin tärkeimpänä puolena voidaan pitää sen tarrautumista betoniin. Maali jää tiukasti kiinni pintaan ja näin suojaa sitä rasitukselta. Betoniseinän maalaus ulkona vääränlaisella maalilla voi olla kohtalokasta seinällä ja vaatia jatkuvaa maalikerroksen uusimista. Sopivan maalin valitsemisessa on hyvä aina turvautua ammattilaisiin, joten ota yhteyttä ja pyydä maalarimme käymään paikan päällä!

Scroll to Top