Peltikaton maalaus

Peltikatto valitaan usein sen kestävyyden, pitkän elinkaaren, paloturvallisuuden, värivaihtoehtojen ja profiilien mahdollistaman tyylin sekä ympäristöystävällisyyden takia. Peltikatollisen talon omistajan kannattaa kuitenkin huolehtia katostaan ja maalata se riittävän useasti.

Peltikaton maalauksella parannetaan katon ulkonäköä, suojataan sitä sääolosuhteilta ja pidennetään sen käyttöikää. Peltikaton normaaliksi käyttöiäksi lasketaan noin kolme vuosikymmentä pellin pinnoitteesta riippuen. Maalaamattoman peltikaton iästä voi puolestaan laskea heti pois kymmenen käyttövuotta.

Säännöllisesti huollettu peltikatto voi yllättää omistajansa kestävyydellään, sillä todellisuudessa hyvin huollettuna se voi kestää käytössä jopa 50-60 vuotta! On aina mukavampaa ja edullisempaa uusia pintaa kuin koko rakennetta – siksi peltikaton huoltaminen kannattaisi tehdä ajoissa eikä pakon edessä.

Maalipinnat on hyvä tarkastaa vuosittain ja ryhtyä toimenpiteisiin, kun maalista irtoaa paloja, se muuttuu epätasaiseksi tai naarmuuntuu.

Peltikatto pelkää ruostetta

Peltikatto on itsessään kestävää materiaalia, sillä sinkitty teräs kestää monenlaista. Se vaatii silti pintaansa korroosiolta suojaavan pinnoitteen – maalin. Ilman sitä ruoste ottaa pellistä ylivallan alta aikayksikön.

Riskipaikkoja ovat etenkin kohdat, joissa pellin pinnasta on menty läpi. Noki, kasvustot, puista ja lehdistä irtoavat roskat sekä muut ilmassa leijuvat epäpuhtaudet voivat sotkea peltikaton pinnan ja edistää osaltaan ruostumista. Säännöllinen puhdistus on siis kaiken a ja o! Sillä varmistetaan, että huoltomaalaus tarvitsee suorittaa vasta oikeassa vaiheessa.

Maali puhtaalle ja ehjälle katolle

Ennen peltikaton maalausta on tärkeää hoitaa esivalmistelut kuntoon huolellisesti. Katto puhdistetaan liasta, pölystä ja mahdollisista ruosteista harjaamalla, pesemällä, painepesurilla tai kuivajääpuhalluksella. Irtoava maali poistetaan tarvittaessa hiomalla tai kuivajääpuhalluksella.

Mahdolliset ruostevauriot ja reiät etsitään ja korjataan ne huolella käyttäen korroosiota estävää pohjustetta tai ruosteenestomaalia.

Seuraavaksi peltikatto pohjamaalataan metallipinnoille suunnitellulla pohjamaalilla, joka auttaa varsinaista maalia tarttumaan paremmin ja parantaa lopputulosta.

Peltikatolle käytetään aina laadukasta ja sopivaa maalia, joka kestää sääolosuhteet kuten UV-säteilyn ja kosteuden. Maali levitetään kerroksittain tasaisesti riittävän peittävyyden ja kestävyyden saavuttamiseksi.

Delegoisinko peltikaton maalauksen ammattilaiselle?

Miksi valita ammattilainen sen sijaan, että tekisit itse?

  1. Asiantuntemus ja kokemus. Ymmärrämme peltikattosi erityispiirteet, oikeat maalaustekniikat ja sopivat materiaalit. Lopputulos on parempi.
  2. Laadukkaat materiaalit. Käytämme korkealaatuisia maaleja, pohjusteita ja välineitä, joilla saavutetaan kestävä ja tasainen maalipinta.
  3. Oikea määrä kerroksia ja riittävä kuivumisaika. Ammattilainen osaa arvioida nämäkin niin, että lopputulos on kestävä.
  4. Turvallisuus. Peltikaton maalaaminen voi olla fyysisesti vaativaa ja vaarallista. Ammattilaiset huolehtivat turvallisuudestaan ja sinä voit rentoutua omissa puuhissasi, vailla yhtään hikipisaraa!
  5. Ajan ja vaivan säästäminen. Peltikaton maalaus vaatii aikaa, huolellisuutta ja fyysistä työtä. Ammattilainen on tehokas, säästäen sinulta vaivan ja mahdolliset virheet.
  6. Takuu ja vastuu. Meillä on takuu työllemme. Saat mielenrauhan ja mieluisen lopputuloksen!
Scroll to Top